Aktuelno

Pogledajte snimak: Pucnjava na Trumpovom skupu, završio na tlu, držao se za glavu

Donald Tramp je hitno sklonjen sa bine nakon što su se čuli pucnjevi dok se obraćao okupljenima na skupu u Pennsylvaniji.

Agenti Tajne službe su mu dotrčali i pomogli da ustane, a na licu je imao krv. Vikao je nazad na gomilu i podigao Potom je odveden u oklopno vozilo i evakuisan sa lica mjesta.Na videozapisu koji se pojavio vidi se krv na njegovom uhu. Činilo se da se bivši predsjednik uhvatio za glavu dok se spuštao prema tlu.

Glasnogovornik Donalda Trumpa Steven Cheung rekao je da je bivši predsjednik “dobro”.

“Predsjednik Trump zahvaljuje policiji i onima koji su prvi odgovorili na brzoj akciji tokom ovog gnusnog čina. On je dobro i nalazi se na kontroli u lokalnoj medicinskoj ustanovi. Više detalja će uslijediti”, rekao je Cheung u izjavi.

Bivši predsjednik Donald Trump siguran je nakon incidenta na svom skupu, izjavio je Anthony Guglielmi, šef za komunikacije američke tajne službe.

“Incident se dogodio navečer 13. jula na Trumpovom skupu u Pensilvaniji. Tajna služba je uvela zaštitne mjere i bivši predsjednik je na sigurnom. Ovo je sada aktivna istraga Tajne službe i dalje informacije će biti objavljene kada budu dostupne”, rekao je Guglielmi u izjavi.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da nije bio upoznat s izvještajem o pucnjavi, obraćajući se novinarima dok je izlazio iz crkve u Delawareu,pišu Vijesti

Republikanski senator iz Ohija J.D. Vance oglasio se putem X-a: “Svi mi se pridružite u molitvi za našeg predsjednika Trumpa i sve na tom skupu. Nadam se da su svi dobro.”
https://x.com/i/status/1812251989759418579


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh