Aktuelno

Šta voze komšije: Ovo je ubjedljivo najprodavaniji auto u Hrvatskoj

U Hrvatskoj među novim automobilima dominiraju “prosječne” marke, dok kod polovnih vlada njemačka trojka: BMW, Audi i Mercedes.

Pixnio

Najprodavanija marka među novim automobilima je Škoda, koja je u prvoj polovini ove godine prodala čak 5.444 vozila, što čini 14,03 odsto tržišta, podaci su agencije za istraživanje Promocije Plus koje prenosi “Forbes”.

Na drugom mjestu nalazi se VW sa 4.324 prodata primerka, a potom idu Renault, Opel pa Toyota. Sveukupno, u Hrvatskoj je u prvoj polovini ove godine registrovano 38.794 novih automobila.

Kada govorimo konkretno o modelima, ubjedljivo prvo mjesto zauzima Škoda Octavia – sa 3.027 prodatih primjeraka zauzima 7,8 odsto tržišta kod komšija.

Drugo i treće mjesto pripadaju modelima Opel Corsa (4,1 odsto tržišta) i Renault Clio (3,85 procenata). Kao što se može vidjeti, tek kada se saberu njihove prodajne brojke, otprilike su kao kod Octavije.

Kralj polovnjaka u Hrvatskoj je Volkswagen – prodato ih je 7.529, od ukupno 43.108. Tri marke ovde drže 28,6 odsto tržišta: BMW, Audi i Mercedes, sa nešto više od 12.000 prodatih primjeraka, prenosi “b92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh