Aktuelno

Veliki pad Tesle u Kaliforniji

​U Kaliforniji je tokom drugog kvartala za 24 odsto pao broj novih registracija Tesle, pokazuju podaci trgovaca, što ukazuje na to da rastu problemi proizvođačima električnih vozila.

Pixnio

Visoke kamatne stope i jaka konkurencija su doveli do smanjene potražnje za električnim automobilima jer se kupci odlučuju za jeftinije hibridne automobile.

Kako piše “Index”, Teslin Model Y je i dalje najprodavaniji model u državi, ali je tržišni udio proizvođača automobila u prvoj polovini godine pao na 53.4 odsto sa 64.6 procenata u istom periodu prošle.

“Čini se da kupci više nisu toliko privučeni Teslom”, kaže se u izvještaju Kalifornijskog udruženja trgovaca novim automobilima. S druge strane, tržišni udio hibridnih vozila je u posljednja tri mjeseca porastao na 13.4 procenta s 10.8 odsto od prošle godine. Električna vozila na baterije drže 21.9 odsto tržišta, što je nešto malo više nego 21.8 procenata od prije godinu dana, prenosi “AutoBlog“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh