Aktuelno

Buturović Polje: Potraga za šest nestalih osoba nakon klizišta i poplava

Prema nezvaničnim informacijama na području Buturović Polja traga se za šest nestalih osoba.

Kako je ranije saopćeno od strane Federalne uprave civilne zaštite u Buturović Polju je došlo do velikog broja klizišta.

Gorska Služba Spašavanja PRENJ je objavila video spašavanje osobe koja je ostala zarobljena.Podsjetimo, edanas su iz Vlade HNK su potvrdili 14 smrtnih slučajeva u katastrofalnim poplavama i odronima koji su zadesili dijelove ovog kantona.

“Mogu konstatovati da imamo 14 smrtnih slučajeva. Službe rade sve što je u mogućnosti da spase unesrećene”, kazao je šef odjela za odnose sa javnošću Vlade HNK, Darko Juka.

“Zadnja informacija je da se vozilo hitne pomoći uspjelo probiti između Konjica i Jablanice, da dođemo do ljudi. Fizički je potpuno odsječena Donja Jablanica i tamo je situacija najgora. Saobraćaj je u potpunosti prekinut, vidjeli ste sve na fotografijama. Unesrećeni se izvlače čamcima OSBiH, ronilačkih službi, sve su snage na terenu. Govorimo o civilnoj zaštiti, GSS-u, policiji, crvenom krstu, vatrogascima… Sa strane Vlade smo alarmirali sve nivoe vlasti u BiH, od državne do entitetske razine”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh