Aktuelno

Naša stranka predlaže Ivanu Marić za dogradonačelnicu Sarajeva

Četvorka (SDP, NBL, NiP i NS) ponudila je funkciju dogradonačelnice Sarajeva poznatoj političkoj analitičarki Ivani Marić, tvrdi Klix.

Ivana Marić - Vijesti.ba

Uslov je navodno bio da Marićeva postane članica Naše stranke, što se nije svidjelo ponuđenoj, međutim načelno je ipak pristala.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bi, po svemu sudeći, trebalo da bude održana u drugoj polovini marta, a s obzirom na raspored u Vijeću koje treba da bude konstituisano, prijedlozi Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika će vrlo vjerovatno i dobiti podršku.

Nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh