Aktuelno

Sljedeće sedmice otvaranje još jednog punkta za drive-in testiranje u Sarajevu

Iz Vlade Kantona Sarajevo su najavili da će sljedeće sedmice biti otvoren još jedan punkt za drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad. Ukazali su i na početak rada COVID pozivnog centra.

Zagreb, Hrvatska - 1. travnja 2020: Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar” predstavio je novi „drive in” sistem uzorkovanja za test građana na koronavirus koji je uveden od jučer, a koji se obavlja na građanima dok sjede u svojim autima, riječ je o testu koji je pouzdan i od uzimanja obrisa do laboratorijske dijagnostike gotov za svega tri i pol sata ( Stipe Majic - Twitter )

U narednim danima, kako su naveli, očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar, s obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića.

Napomenuli su da je COVID pozivni centar za one koji sumnjaju ili su oboljeli od koronavirusa, te da omogućava građanima direktan kontakt s ljekarima koji će im dati odgovarajuće upute o narednim koracima u liječenju. COVID pozivni centar radi svaki dan od 07:30 do 20:00 sati.

Broj COVID pozivnog centra je 081/920 333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

Za prvih 20 dana rada punkta za drive-in testiranje kod mosta Suade i Olge prikupljeno je više 1.300 briseva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh