Aktuelno

Velika posjećenost u Neumu, zapošljavaju se i novi radnici

Lijepo vrijeme, mir i priroda privukli su za produženi vikend u Neumu, velik broj domaćih turista. Brojni dolasci iznenadili su i same ugostitelje, koji su ipak, spremno prihvatili toliki broj gostiju.

Neumski turistički radnici zadovoljni su sezonom koju su kako kažu izvukli uprkos pandemijskim uvjetima. Od ove sezone za koju se već pripremaju očekivanja su velika, to temelje na dobro popunjenoj predsezoni, javlja BHRT.

Imali su pune smještajne kapacitete prošli vikend, a svoj optimizam također temelje na proširenju ponude ali i kapaciteta.

– Devedeset posto gostiju su bili iz BiH. Gostiju iz Srbije je bilo 8 posto što nije zanemariv broj i opet ćemo se bazirati na domaće tržište i ono u regiji jer ne znamo kad će se granice otvoriti i hoće li se otvoriti, rekao je hotelijer Davor Krešić.

Krajem aprilka očekuje se otvorenje novog hotela sa 4 zvjezdice. Hotelska ponuda Neuma bit će bogatija za 100 novih smještajnih jedinica, a interesa turista već ima. Radovi idu po planu, a vlasnici će uz postojećih 45 otvoriti 30 novih radnih mjesta.

– Za vrijeme cijele korone i situacije koja nas je pogodila nismo nikoga otpustili i sada primamo novih 30 radnika, objavili smo natječaj za radnike i u jednom danu nam se prijavilo 180 ljudi. Ono što nas raduje jeste da se prijavilo 70 ljudi iz Neuma koje ćemo vjerojatno i primiti – kaže hotelijer Tomislav Lovrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh