Aktuelno

Tesla opozvala više od 125.000 vozila

Kompanija Tesla je objavila da danas da će opozvati više od 125.000 vozila…

Pixnio

Kompanija Tesla je objavila da danas da će opozvati više od 125.000 vozila kako bi u njima popravila sisteme upozorenja za pričvrršćivanje sigurnosnih pojaseva zbog toga što bi postojeće stanje moglo da poveća rizik od povrede u sudaru.

Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) saopštila je da su opozvana određena vozila “Modela S” proizvedenih između 2012. i 2024 godine, “Modela X” (2015-2024), “Modela 3” (2017-2023) i “Modela Y” (2020-2023), prenio je Ej-Bi-Si.

Sistem upozorenja na pojas trebalo je da zvučnim i vizuelnim signalima vozače upozori da im pojas nije pričvršćen.

NHTSA je saopštila da na određenim vozilima ti zvučni i vizuelni podsjetnici na pojas ne reaguju u odgovarajuće vrijeme, što nije u skladu sa federalnim bezbjednosnim zahtjevima, prenose agencije.

Uprava dodaje da je od utorka Tesla primila 104 garantna zahtjeva koji su možda povezani sa situacijom u vezi sa pojasima, ali kompanija milijardera Ilona Maska napominje da dosad nema informacije da je to izazvalo bilo kakve sudare, povrede ili smrtne slučajeve.

Tesla planira u junu da počne besplatno distribuiranje prepravljenih softvera za vozila kod kojih je uočen pomenuti nedostatak, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh