Noviteti

Ferrari širi sistem plaćanja kriptovalutama i na Evropu

Ferrari je saopštio da će do kraja ovog mjeseca proširiti svoj sistem plaćanja kriptovalutama na Evropu.

Ferrari - Getty Images via AFP)

Italijanski proizvođač luksuznih automobila je prošle godine omogućio plaćanje kriptovalutom u SAD-u, a sada isto planira da učini s drugim međunarodnim kupcima do kraja 2024. godine.

Uprkos generalnom trendu u industriji gdje većina kompanija izbjegava kriptovalute, Ferrari je prihvatio ovu “inovaciju”. Odluka je stigla nakon zahtjeva bogatih kupaca i uspješnog uvođenja ovog sistema plaćanja u SAD-u. Ferrari namjerava pomoći “dilerima” u ispunjavanju rastućih potreba klijenata, navodi Klix.ba.

Ferrari se u SAD-u udružio s kompanijom BitPay u svrhu obrade plaćanja u kriptovalutama kao što su Bitcoin, Ether i USDC. Ovaj sistem štiti trgovce od fluktuacija cijena tako što digitalne valute odmah pretvara u tradicionalnu valutu. Takođe, pogodnost je to što nema naknada ili doplata za klijente.

Detalji o implementaciji sistema u Evropi još nisu otkriveni, ali većina Ferrarijevih “dilera” je već usvojila ili je u procesu usvajanja novog sistema.

(Klix.ba/Autoblog.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh