Noviteti

BMW mora isplatiti skoro 2 miliona dolara odštete

U slučaju koji bi neke vlasnike BMW-a mogao natjerati da preispitaju svoju ljubav prema finijim stvarima, vlasnik X5 iz 2013. izašao je kao pobjednik.

Jonathan Petersson/BMW

Doduše, ostao je bez palca, ali bogatiji za 1,9 milijuna dolara. Naime, dobio je tužbu protiv njemačkog proizvođača automobila, prenosi Poslovni.

Godwin Boateng, samozaposleni softverski inženjer, tužio je BMW i tvrdio da mu je automobil, doslovno, odsjekao vrh palca. Sve se to dogodilo zbog vrata s automatiziranim zatvaranjem, koja imaju ugrađeni elektromotor.

U srpnju 2016. Njujorčanin Godwin Boateng naslonio je desnu ruku na rub vozačevih vrata koja su bila blago otvorena. Vrata su se tada zatvorila, a palac je ostao prikliješten. Kirurzi nisu uspjeli pričvrstiti odrezani dio.

Boateng je tužio BMW za 3 milijuna dolara, tvrdeći da će izgubiti 250.000 dolara godišnje kao samozaposleni softverski inženjer.

BMW je pregledao Boatengov X5 i zaključio da nema problema sa zatvaranjem vrata te da korisnički priručnik sadrži upozorenja o vratima. Slučaj je otišao na suđenje, a početkom ovog mjeseca porota je dodijelila Boatengu 1,9 milijuna dolara odštete. Iako BMW nije proglašen krivim za neispravna vrata, porota je ipak zaključila da je 100% kriv za Boatengovu ozljedu palca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh