BIZnews

Dobit Lufthansa Airlinesa više nego prepolovljena

Njemačka zrakoplovna grupa Deutsche Lufthansa preliminarno je u petak izvijestila o znatno manjoj dobiti u drugom kvartalu.

Lufthansa - Airlineworld

Uglavnom zbog slabih prihoda od avionskih karata, posebno na letovima u Aziju.

U razdoblju od travnja do lipnja prilagođena dobit prije kamataKamata je cijena uporabe tuđih novčanih sredstava. Kamate … i poreza bila je manja za 38 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosila je 686 milijuna eura.

Dobit Lufthansa Airlinesa više je nego prepolovljena, na 213 milijuna eura. Grupa još obuhvaća SWISS, Brussels Airlines, Austrian Airlines i Eurowings.

U prvoj polovini godine Lufthansa Airlines poslovao je tako s gubitkom od 427 milijuna eura. Nakon dobiti od 149 milijuna eura u prvih šest mjeseci 2023.

Uprava ističe niže cijene avionskih karata u svim regijama, a posebno na letovima prema Aziji, “neefikasno” poslovanje i kašnjenje naručenih aviona.

Zbog slabih rezultata u drugom tromjesečju grupa je snizila prognozu godišnje prilagođene dobiti prije kamata i poreza s 2,2 milijarde na 1,4 milijarde do 1,8 milijardi eura. Istaknuli su da će rezultat u velikoj mjeri ovisiti o Lufthansa Airlinesu i o “tradicionalno važnom četvrtom kvartalu u Lufthansa Cargu”.

Uprava je u Lufthansa Airlinesu pokrenula program štednje, prenosi hrportfolio. Istaknuli su da je “pozitivna nula” u cijeloj godini “sve veći izazov” za tu članicu grupe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh