BIZnews

Turci razvili ozbiljan posao u BiH, prihodi ne prestaju rasti

Kompanija za proizvodnju eksploziva Pobjeda-Rudet Goražde ostvarila je u prvoj polovini ove godine ukupne prihode od 23,3 miliona KM.

GoogleMaps/Printscreen

To je značajan rast u odnosu na prvu polovinu prošle godine kada su prihodi iznosili 18,6 miliona, izvještava BiznisInfo.ba.

Firma je ostvarila dobit od oko 4 miliona za pola godine, što je porast u odnosu na 2,7 miliona iz istog perioda prethodne godine.

Vlasnik goraždanske kompanije je turska firma Kirlioglu Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi.

Pobjeda-Rudet d.d. Goražde je kompanija sa poznatom industrijskom tradicijom u proizvodnji inicirajućih sredstava za civilnu upotrebu. Firma proizvodi detonatore, detonirajuće štapine i kapisle.

Kompanija iz godine u godinu sve bolje posluje, kao uostalom i ostale kompanije iz BiH koje se bave proizvodnjom oružja, municije, eksploziva i sličnih proizvoda.

U cijeloj prošloj godini prihodi su bili 40 miliona KM, za skoro osam miliona više nego godinu ranije.

To pokazuje kontinuitet rasta i razvoja, prenosi eKapija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh