BIZnews

Poznat tvorac najskupljeg italijanskog vina

Čuveni italijanski vinar Bibi Graetz postavio je rekord za historiju: boca od 27 litara vina Colore 2016, unikatni primjerak koji je napravio lično Bibi Grec, postala je najskuplja ikada prodata flaša italijanskog vina.

Vino - Bljesak.info

Boca od 27 litara čuvenog vina Colore lansirana je u jednom jedinom primjerku, kako bi se proslavila premijera vina kuće Bibi Graetz na prestižnoj bordovskoj berzi vina La Place de Bordeaux.

Vinarija Bibi Graetz, smještena u gradiću Fijesole u blizini Firence, poznata je po proizvodnji vina visokog kvaliteta, a poznavaoci izuzetno cijene njihova vina Colore i Testamatta, koja su prošle godine recenzirana i na našem sajtu. U karakteristično kreativnom maniru, Bibi Graetz, koji je odrastao u porodici umetnika i kolekcionara (njegov otac bio je švicarsko-izraelski vajar čiji se radovi mogu videti širom planete), lično je kreirao novi dizajn etikete, inspirisane, kako navodi Drinks Business, emocijama i senzacijama koje je u njemu izazvala berba 2016. godine.

Boca je smještena u posebnu kutiju, napravljenu od drveta barik bureta u kojem je vino odležavalo, dodatno ukrašenu nerđajućim čeličnim poklopcem i pečatom sa potpisom Bibija Graetza, prenosi Ekapija.

Bocu je kupio klijent u luksuznoj vinoteci ARVI u Cirihu, a kupovina, obavljena kreditnom karticom, bila je, po svemu sudeći, spontan čin inspirisan jedinstvenom bocom i njenim fenomenalnim dizajnom.

Bibi Graetz čuven je po jedinstvenom pristupu vinarstvu i izvanredno samosvojnim vinima. Radi sa malim količinama grožđa iz odabranih vinograda, a njegova vina se cijene zbog svog prepoznatljivog karaktera, koncentrisanih aroma i elegancije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh