BIZnews

Još jedna aviokompanija pokreće letove s aerodroma u Tuzli

Nakon izazovnog poslovnog perioda za tuzlanski aerodrom, ove informacije predstavljaju nastavak izuzetno dobrih vijesti za Aerodrom Tuzla.

Pixabay.com/Fuzz

Na Međunarodni aerodrom Tuzla stiže još jedna aviokompanija koja će povezati najmnogoljudniji kanton u Federaciji sa Gradom na Bosforu, prenosi portal Hayat.ba. Riječ je, naime, o turskoj aviokompaniji AJet (AnadoluJet) koja od 7. oktobra počinje sa letovima sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Istanbul.

AJet će svoje operacije započeti 7. oktobra, a iz Tuzle za Istanbul letjet će svakakvog ponedjeljka. Prema najavama, AJet bi od narednog ljeta trebalo s Međunarodnog aerodroma Tuzla letjeti i prema poznatoj turskoj turističkoj destinaciji Antaliji.

Nakon izazovnog poslovnog perioda za tuzlanski aerodrom, ove informacije predstavljaju nastavak izuzetno dobrih vijesti za Aerodrom Tuzla.

Podsjećamo, prošle sedmice je počela prodaja karata aviokompanije Pegasus, koji sa letovima Tuzla-Istanbul počinje 24. avgusta. Ova kompanija će letove imati subotom. A očekuje se da uskoro sa prodajom karata krene i AJet. Dolazak dvije značajne turske aviokompanije, Pegasusa i AJeta, na Međunarodni aerodrom Tuzla pozitivno će uticati, osim na poslovanje, na imidž i vidljivost aerodroma.

Kako je za za Hayat.ba ranije izjavio premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić, Vlada na čijem je čelu strateški je pristupila iznalaženju rješenja i uspostavljanju partnerstava za stabilno poslovanje Tuzlanskog aerodroma. Iz nadležnog Ministarstva saobraćaja, kao i iz menadžmenta aerodroma, prethodnih mjeseci su informirali javnost o preduzetim aktivnostima koje bi donijele rast i razvoj, kako samog aerodroma, tako i Tuzlanskog kantona..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh