BIZnews

Popularni američki tgovački lanac zatvara 70 trgovina

Popularni američki lanac trgovina kućnim potrepštinama Conn’s zatvara 71 prodavnicu u 13 država.

Conn's - x.com

Radnje koje su predviđene za zatvaranje predstavljaju oko 13% od 550 lokacija na kojima je trgovac namještajem i kućnim potrepštinama poslovao.

Iako je samo 70 lokacija navedeno na web stranici trgovca, Bloombergov izvještaj od kraja prošle sedmice kaže da kompanija zatvara 100 prodavnica. Prema tom izvještaju, Conn’s također planira pokretanje stečaja u narednim sedmicama i traži finansiranje za taj proces.

Conn’s zatvara prodavnice dok glasine o bankrotu kovitlaju oko maloprodaje kućne robe. Kompanija je porasla na svoju sadašnju veličinu prošlogodišnjom akvizicijom maloprodaje namještaja W.S. Badcock, koji je u to vrijeme imao skoro 380 radnji na jugoistoku.

Conn’s je završio 2023. s neto gubitkom u odnosu na prethodnu godinu od skoro 77 miliona dolara, što je oko 30% više u odnosu na prethodnu godinu. Vijest o zatvaranju trgovine uslijedila je nakon potvrde kompanije u junu da je primila obavijest o kašnjenju od Nasdaqa nakon što trgovac na malo nije dostavio svoj izvještaj o prvom kvartalu do traženog datuma. Kompanija ima rok do 19. augusta da podnese plan za ponovno postizanje usklađenosti.

CreditRiskMonitor je nedavno dao maloprodaji sa sjedištem u Teksasu FRISK ocjenu 2, što predstavlja 4% do 9,99% šanse za podnošenje zahtjeva za bankrot u narednih 12 mjeseci.

Conn’s je rekao da je fokusiran na kratkoročne strateške prioritete nakon akvizicije Badcocka. Oni uključuju prelazak Badcock kupaca na Conn-ov interni program finansiranja; optimizacija merchandising strategije; integrisanje lanca snabdijevanja i identifikovanje mogućnosti smanjenja troškova, piše Biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh