BIZnews

Iz Neuma pozivaju građane BiH na odmor: “Većih cijena neće biti, već su se smanjile”

Čekamo da vidimo kakav će biti “booking”, tako da definitivno neće biti povećanja cijena

Neum - Slobodna-Bosna

Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih radnika Neuma, za “N1“je govorio o tekućoj sezoni i očekivanjima za ovo ljeto nakon pandemije koronavirusa.

“Prošle godine ste u Nemu u ova doba imali oko 5000 ljudi, sada jedva 500. Mislim kako bi to mogli iskoristiti naši turisti iz BiH, gdje bi mogli imati jak i ugodan odmor uz pridržavanje svih propisa”, kazao je Krešić.

Ističe kako se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv koronavirusa.

“Ne smijemo dopustiti da zeznemo stvari i da se korona pojavi u Neumu. Mi osobno moramo voditi brigu da gosti drže udaljenost, ležaljke se dezinficiraju, drži se razmak od dva metra u restoranima, na plaži. Ljudi koji žele, mogu uživati u odmoru”.

Kada je riječ o gostima iz BiH, kazao je:

“Što se tiče domaćih gostiju, ne postoje nikakva ograničenja. Nikome se nije naplaćivalo dezinficiranje auta. Imamo problem jer su nam granice zatvorene, gostima je blokiran ulazak u Neum jer je veliki broj gostiju bio iz inostranstva. Nadam se uskoro popuštanju tih mjera”.

Hoće li cijene “skočiti”?

“Većih cijena neće biti, već su se smanjile. Čekamo da vidimo kakav će biti “booking”, tako da definitivno neće biti povećanja cijena”, poručio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh