BIZnews

Reddit i OpenAI udružuju snage za unaprjeđenje ChatGPT-a

Reddit je objavio suradnju s OpenAI-jem, tvorcem ChatGPT-a. Što će omogućiti chatbotu pristup sadržaju Reddita. Osim toga, na platformi će se integrirati alati umjetne inteligencije (AI).

ChatGPT - facebook

Poduzeća su potvrdila da će sporazum omogućiti OpenAI-ju integraciju Redditovog sadržaja u ChatGPT i razvoj “novih proizvoda”. Osim toga, prikazivanje Reddit sadržaja pomoći će korisnicima da istraže zajednice na platformi, pridruže im se i potaknu razgovor o aktualnim temama koje su potaknule široku raspravu.

Korisnici i moderatorii Reddita također će imati pristup novim značajkama i alatima umjetne inteligencije za izradu web stranica na platformi OpenAI AI modela.

Reddit je također potvrdio da će, kao dio sporazuma, OpenAI postati partner u području oglašavanja.

Brad Lightcap, glavni operativni direktor OpenAI-a, izjavio je da je izuzetno zadovoljan partnerstvom s Redditom. Te da je cilj daljnjeg unapređenja ChatGPT-a, piše financa.

Zabrinutost oko kršenja autorskih prava

Sporazum o suradnji dolazi u vrijeme sve veće zabrinutosti umjetnika, pisaca i vlasnika autorskih prava zbog korištenja njihovog sadržaja u obuci i razvoju AI-a i AI modela. Što se događa paralelno s testiranjem u području umjetne inteligencije i tehnološkog sektora, piše Seebiz.

U četvrtak, Sony Music je poslao pisma nekoliko velikih tehnoloških tvrtki, uključujući OpenAI, kako bi zatražio informacije o korištenju pjesama njihovih izvođača za razvoj AI alata i modela.

U Americi su pokrenuti pravni postupci koji istražuju je li korištenje takvog sadržaja za razvoj AI modela kršenje zakona o autorskim pravima. Primjeri uključuju slučajeve poput Georgea RR Martina, autora “Igre prijestolja”, čiji su slučajevi već u tijeku.

Spor između tehnoloških tvrtki i autora potaknuo je tehnološke tvrtke da traže partnerstva s izdavačima. Na taj način žele riješiti pitanje kršenja autorskih prava.

Rasprava o ovom problemu dolazi u vrijeme kada tempo razvoja umjetne inteligencije ne jenjava. OpenAI i Google nedavno su predstavili značajna ažuriranja svojih alata i modela umjetne inteligencije. Očekuje da će i Microsoft i Apple slijediti isti korak tijekom sljedećih tjedana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh