BIZnews

Švicarska kompanija Schiller otvara pogon za medicinsku opremu u Tomislavgradu

Na lokalitetu Bobara kod Tomislavgrada uskoro bi se trebao otvoriti pogon švicarske kompanije Schiller, koja proizvodi medicinsku opremu.

SCHILLER - FENA

Tim povodom u petak je na spomenutoj lokaciji svečano položen kamen temeljac čemu su, među ostalim, nazočili predsjednik i vlasnik Schiller grupacije Alfred Eugen Schiller, veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn, predsjednik Vlade hercegbosanskog kantona Ivan Vukadin, te načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Vlasnik grupacije Alfred Eugen Schiller zahvalio je svima koji su omogućili otvaranje ove firme u Tomislavgradu koja će, kako kaže, raditi na razvoju i proizvodnji uređaja za opterećajnu, takozvanu stres elektrokardiografiju koji se distribuiraju širom svijeta, a nekoliko takvih uređaja nalazi se i na području BiH.

“Razlog našeg uspjeha je u prvom redu inovacija, a još jedna naša snaga je i dobra uslužna organizacija, koju klijenti jako cijene”, naglasio je Schiller, zavalivši se svima koji su podržali realizaciju ovog projekta, prenosi Fena.

Dopredsjednik za globalno upravljanje proizvodima u Schiller AG te direktor Ergosana d.o.o. firme Schiller Mirko Gadža u svom obraćanju naglasio je prepoznatljivost ove firme na tržištu jugoistočne Europe.

“Firma Schiller dobro poznaje tržište jugoistočne Evrope i jako smo ponosni što upravo ovdje u BiH obavljamo prvi početak gradnje naše firme”, rekao je on.

Veleposlanik Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn smatra da je BiH atraktivna proizvodna lokacija za firme koje opskrbljuju evropsko tržište.

“Ovo je veliki događaj za cijeli tomislavgradski kraj koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice te otvaranju novih radnih mjesta i prilika”, kazao je načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić.

Schiller grupacija s ukupno 1.400 zaposlenika već dugi niz godina uspješno posluje na svim kontinentima svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh