BIZnews

Uber u Evropi počinje nuditi i usluge prijevoza po vodama

Uber, koji je već dugo prisutan na kopnu, sada se širi i na vode. Ove godine će svoju uslugu lansirati u nekoliko ključnih europskih gradova.

financa.ba

Potražnja za Uberovim uslugama porasla je za 55% u 2023. godini u mjestima poput Grčke i Španjolske te se očekuje daljnji rast broja korisnika, koji trenutno broji 6.5 milijuna. Na Ibizi je aplikacija otvorena čak 800.000 puta, prenosi Index.

Vožnje po moru

Na Ibizi će Uberova jahta početi prevoziti putnike u kolovozu. Gosti će moći rezervirati luksuznu jahtu Sunseeker za osmosatno putovanje oko otoka. A rezervacije kreću od 26. srpnja. Cijena iznosi 1600 eura i uključuje osobnog skipera, besplatni šampanjac i transfere do i s jahte.

U Veneciji će gosti moći koristiti Uber za naručivanje elegantnog drvenog plovila koje će ih prevoziti po laguni. Usluga će biti dostupna od 8 ujutro do 8 navečer. A brod može primiti šest putnika po cijeni od 120 eura.

Uber Boat usluga se proširuje i na Grčku, uključujući Mikonos, Atenu, Krf i Santorini, omogućujući prijevoz do udaljenih otoka.

Vožnje po rijekama

U Parizu će Uber omogućiti vožnju električnim brodom po rijeci Seinei. A tijekom Olimpijskih igara nudit će besplatne jednosatne vožnje kako bi se olakšao promet.

U Londonu, Uber Boat By Thames Clippers već neko vrijeme pruža uslugu prijevoza po Temzi. Dosad su prevezli preko četiri milijuna putnika. Raspored je pristupačan i točan: s centralnih dokova kreću svakih 20 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh