Energija

Struja poskupljuje za 10 posto od 1. augusta: FERK odobrio zahtjev Elektroprivrede BiH

Na današnjoj sjednici Regulatorne komisije za energiju u FBiH (FERK) odobren je prijedlog Elektroprivrede BiH kojim će cijena električne energije biti povećana za 10 posto.

Kako je za Klix.ba potvrdio generalni direktor Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić struja će poskupjeti od 1. augusta ove godine.

Ovaj prijedlog je jednoglasno usvojen, a za njega su glasali Sanela Pokrajčić (HDZ), Samir Hadžihuseinović (SDP) i Vesna Marić (HDZ).

Prema tom prijedlogu povećanje cijene struje za kategoriju domaćinstva iznosit će 10,04 posto, a za kategoriju ostala potrošnja 7,29 posto.

Na prošloj sjednici FERK-a je ovaj prijedlog skinut s dnevnog reda, a raniji saziv FERK-a je odbio uvođenje tarifnog modela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh