Različite pozicije, od konobara do IT stručnjaka, nude mogućnosti za zaradu koja može značajno varirati u zavisnosti od iskustva i stručnosti.
U sektoru restorana i bara, pozicije kao što su osoba koja je zadužena za švedski sto (“buffet steward/ess”), i konobar sa malo iskustva (junior waiter/ess) zahtjevaju od osnovnog do naprednog znanja engleskog jezika i iskustvo u ugostiteljstvu. Zarade na ovim pozicijama kreću se od 1.520 evra do 2.132 evra mjesečno, uz dodatne bakšiše za naprednije pozicije kao što je konobar (waiter/ess), gdje mjesečna plata može dostići i 3.045 evra .
Za one sa iskustvom u kulinarstvu, ponude su još raznovrsnije. Pozicije poput osobe koja je na srednje menadžerskoj poziciji i zadužena je za jedan dio kuhinje (chef de partie) i asistenta u okviru određenog dijela kuhinje (demi cook) zahtjevaju veliko iskustvo i napredno znanje internacionalne kuhinje, a zarade se kreću od 1.500 evra do 3.350 evra mjesečno. Pica majstori i kuvari na nižim pozicijama takođe mogu očekivati plate od 925 evra do 2.250 evra, u zavisnosti od nivoa znanja i iskustva.
IT stručnjaci su u velikoj potražnji na brodovima. Najprije osoba koja će biti na poziciji u IT hijerarhiji (IT senior officer) može zaraditi od 3.800 evra do 5.000 evra mjesečno, dok pozicije na početnoj ili srednjojpoziciji u informacionim tefnologijama (IT officer) ili osoba na početnoj ili srednjoj poziciji (IT assistant officer) nude zarade od 1.400 evra do 2.700 evra mjesečno, uz uslov da imaju solidno iskustvo i napredno znanje engleskog jezika.
Osim toga, poslovi u produkciji i na tehničkim pozicijama kao što su tehničar rasvjete (lighting technician) i scenski tehničar (stage crew) takođe nude solidne zarade koje mogu dostići i 3.300 evra mjesečno, uz odgovarajuće iskustvo.
U foto sektoru, pozicija fotografa sa naprednim znanjem engleskog jezika i iskustvom može donijeti zaradu od 1.200 dolara mjesečno, uz dodatne provizije. Čistačica (housekeeping) pozicije nude plate od 1.065 evra do 2.435 evra mjesečno, u zavisnosti od nivoa iskustva i pozicije, pružajući stabilne opcije za one sa iskustvom u hotelijerstvu, prenosi “Telegraf“.