Bebe i djeca

Na koju temperaturu biste trebali podesiti klimu ako u prostoriji spava beba

Vodite računa o tome da beba nije direktno na udaru zraka iz klima uređaja

shutterstock

Morate biti naročito pažljivi prije nego što bebu ostavite da spava u klimatiziranoj prostoriji. Postoji nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pažnju.

Prije uključivanja klime, dobro izračite sobu. Nakon toga zatvorite prozore, ali ostavite otvorena vrata kako bi zrak mogao cirkulisati.

Razlika između vanjske i unutrašnje temperature dok beba spava ne bi trebala biti veća od osam stepeni. U suprotnom je izlažete temperaturnom šoku koji može biti smrtonosan, prenosi Hayat.

Osim toga, vodite računa o tome da beba nije direktno na udaru zraka iz klima uređaja. Naravno, bebu trebate obući u laganiju odjeću. Dovoljan je tanki bodi.

Ako planirate izađi vani s bebom, sat vremena prije izlaska isključite klimu kako bi se njeno tijelo postepeno naviklo na višu temperaturu. Isto biste trebali učiniti i prije kupanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh