Hrana i piće

Brzi i preukusni kolač od bresaka

Svako godišnje doba sa sobom nosi i određeno voće koje baš u to vrijeme sazrijeva, a jedna od najpopularnijih ljetnih voćki je – breskva!

Isprobajte ovaj jednostavni recept.

Sastojci:

1 kg bresaka

2 jaja

2 dl šećera

2d dl jogurta ili kiselog vrhnja

4 dl brašna

1/2 praška za pecivo

1 dl ulja

šećer u prahu

Priprema:

Potrebno je pomiješati šećer, jaja i tanko narezane kriške bresaka nakon čega se dodaje vrhnje (ili jogurt) i ulje te na kraju brašno pomiješano s pola vrećice praška za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti,piše Nezavisne

Potom, tepciju za pečenje premazati uljem, u nju staviti dobijenu masu koju je najbolje posuti sa malo brašna. Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti preostale kriške bresaka ili nekog drugog sezonskog voća. Poslije stavljanja voća po površni, tijesto staviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh