Isprobajte ovaj jednostavni recept.
Sastojci:
1 kg bresaka
2 jaja
2 dl šećera
2d dl jogurta ili kiselog vrhnja
4 dl brašna
1/2 praška za pecivo
1 dl ulja
šećer u prahu
Priprema:
Potrebno je pomiješati šećer, jaja i tanko narezane kriške bresaka nakon čega se dodaje vrhnje (ili jogurt) i ulje te na kraju brašno pomiješano s pola vrećice praška za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti,piše Nezavisne
Potom, tepciju za pečenje premazati uljem, u nju staviti dobijenu masu koju je najbolje posuti sa malo brašna. Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti preostale kriške bresaka ili nekog drugog sezonskog voća. Poslije stavljanja voća po površni, tijesto staviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu.