Osjetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje. Punjenim paprikama po receptu Grka rijetko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za ljetnji period, a preukusno!
Donosimo vam provereno dobar recept!
Sastojci koji su vam potrebni:
6 paprika babura
360 gr tunjevine
250 ml grčkog jogurta
kašika senfa
1 mladi luk
sok od pola limuna
80 gr kikirikija
so i biber
50 gr kačkavalja
Priprema:
Uzmite paprike, presjecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Pomiješajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadijevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220, prenosi Novi.