Hrana i piće

Trik za bijelo meso: Dodajte kašičicu ovoga i bit će sočno i ukusno

Bijelo meso jeste suho i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuhate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus

Pileće bijelo meso spada u najzdravije ako se kuha, a interesantno je da 80 posto kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20 posto iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso.

Visoka količina proteina koju sadrži pomaže tijelu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje tjelesne težine. To nije jedina prednost, jer bijelo meso ne sadrži ugljene hidrate i zbog toga je njegov glikemijski indeks ravan nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore sa insulinskom rezistencijom, prenosi Hayat.

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuhano ili pečeno bijelo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.

Bijelo meso jeste suho i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuhate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuhano bijelo meso uvijek bude sočno i ukusno.

Prije nego što krenete sa kuhanjem, meso odledite skroz. Također, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Ova dva savjeta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti, piše Krstarica.

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite prije nego što dodate bijelo meso.

Ovaj jednostavan sastojak osigurat će da gotovo jelo bude mekano i sočno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh