Hrana i piće

Najbolji recept za krofne koji će vam se sigurno svidjeti

Toplo mlijeko, germu i šećer izmješajte da se germa rastopi

Sastojci: 350 g brašna, 150 ml toplog mlijeka, pola kašičice germe, 4-5 kašika šećera, 2 kašike mekog putra, so, 1 jaje, marmelada od šipka, putar, šećer u prahu

Priprema:

1. Toplo mlijeko, germu i šećer izmješajte da se germa rastopi. Dodajte brašno, so , jaje do pola umjesite pa dodajte putar. Mijesite dok se putar ne spoji sa tijestom

2. Potom napravite štrucu, izrežete na 7-8 komada i napravite kugle koje ostavite da odmaraju oko 35 minuta.

4. Peci na 180 stepeni 15-17 minuta. Kada su pečene punite ih pomoću šprice sa zagrijanom marmeladom. Mazite ih tekucim putrom gore i okolo 2-3 puta i pospite šećerom u prahu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh