Hrana i piće

Najbolje jelo za doručak, a skoro svi smo ga zapostavili: Vrhunski sportisti samo dodaju jogurt i gotovo je

Domaća granola krije mnoge tajne koje izvlače zdravstvene prednosti. Pročitajte zašto važi za najbolji izbor za doručak!

Granola je postala ukusan i dobar izbor za doručak ili užinu. Ova mešavina ovsenih pahuljica, orašastih plodova, semena i prirodnih zaslađivača, savršena je kombinacija ukusa i hranljivih materija. Priprema granole kod kuće omogućava neograničene kulinarske mogućnosti i potpunu kontrolu nad sastojcima i ukusom. Koje tajne krije domaća granola i koje zdravstvene prednosti možete da dobijete od nje?
Granola je popularna mešavina za doručak koja se uglavnom sastoji od pečenih ovsenih pahuljica u kombinaciji sa raznim dodacima kao što su orasi, semenke, med i ulje. Ova hrskava grickalica stekla je popularnost zahvaljujući svojoj svestranosti i jednostavnoj pripreme. Klasična granola može da se posluži na mnogo načina, na primer sa mlekom, jogurtom ili kao dodatak voću.Zašto je dobro jesti granolu?
Granola je cenjena zbog svoje nutritivne vrednosti. Ovsene pahuljice su bogat izvor vlakana, koja podržavaju zdravlje probavnog sistema. Orašasti plodovi i semenke obezbeđuju zdrave masti, proteine i esencijalne minerale kao što su magnezijum, kalijum i cink. Med, pored slatkoće, ima i dodatne zdravstvene prednosti, kao što su antiinflamatorna i antibakterijska svojstva,piše Mondo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh