Sastojci za Cezar tortilju:
2 tortilje
400 g bijelog pilećeg mesa
ajsberg salata
1 veći paradajz
3 kašike majoneza
malo limunovog soka
kašičica senfa
malo maslinovog ulja
2 kašike grčkog jogurta
so
biber
kačkavalj
slaninica isječena na kockice
Priprema Cezar tortilje:
Za početak, piletinu stanjite čekićem za meso.
Ispohujte je na srednjoj vatri, a zatim je isecite na kockice. U isti tiganj možete ispržiti slaninicu.
Tortilje položite na ravnu površinu.
U činiju pomiješajte salatu, paradajz isjeckan na kockice i slaninicu.
U manju činijicu napravite dresing od pomiješanog majoneza sa senfom, jogurtom, malo ulja, limunovog soka i bibera.
Sos pomiješajte sa salatom.
Kašikom naređajte salatu na jednu stranu tortilje, dodajte piletinu, a preko pospite narendani kačkavalj i urolajte, prenosi Ona
Zagrijte tortilje u tiganju ili tosteru.