Hrana i piće

Cezar tortilja će vas kvalitetno zasititi

Cezar tortilja je mnogima prvi izbor kada je riječ o ručku u restoranu. I, jasno je zašto – sa njom nema omaške.

Tortilja sa hrskavom površinom ušuškano čuva pravi miks povrća, dresinga i sočne piletine. Upravo takav ručak možete i vi pripremiti uz ovaj recept i dodati prilog poput pomfrita ili krompirića.

Sastojci za Cezar tortilju:
2 tortilje
400 g bijelog pilećeg mesa
ajsberg salata
1 veći paradajz
3 kašike majoneza
malo limunovog soka
kašičica senfa
malo maslinovog ulja
2 kašike grčkog jogurta
so
biber
kačkavalj
slaninica isječena na kockice
Priprema Cezar tortilje:
Za početak, piletinu stanjite čekićem za meso.

Ispohujte je na srednjoj vatri, a zatim je isecite na kockice. U isti tiganj možete ispržiti slaninicu.

Tortilje položite na ravnu površinu.

U činiju pomiješajte salatu, paradajz isjeckan na kockice i slaninicu.

U manju činijicu napravite dresing od pomiješanog majoneza sa senfom, jogurtom, malo ulja, limunovog soka i bibera.

Sos pomiješajte sa salatom.

Kašikom naređajte salatu na jednu stranu tortilje, dodajte piletinu, a preko pospite narendani kačkavalj i urolajte, prenosi Ona

Zagrijte tortilje u tiganju ili tosteru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh