Hrana i piće

Tiramisu bez jaja

Brza verzija poznate slastice, i to bez jaja. Kremasto i bogatog okusa.

Sastojci
250 mlvrhnja za šlag
250 gmascarpone sira
100 gšećera
200 gpiškota
kuhana kava
kakao za dekoraciju
Priprema
1
Pomiješajte vrhnje, mascarpone i šećer
Mikserom izradite vrhnje za šlag pa mu dodajte mascarpone i šećer.

2
Složite piškote
U kalup obložen prozirnom folijom složite piškote koje ste prethodno umočili u skuhanu ohlađenu kavu.

3
Dodajte kremu
Na piškote nanesite prvi sloj kreme, zatim opet složite red piškota i dodajte još jedan sloj kreme.

4
Ohladite
Tiramisu stavite u hladnjak na minimalno tri do četiri sata, najbolje preko noći.

5
Ukrasite i poslužite
Drugi dan tiramisu ukrasite s ostatkom kreme (ostavite si 2-3 žlice) i pospite kakaom. Poslužite,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh