Priprema je vrlo jednostavna, a uštipci će biti mekani i slasni. Možete ih servirati uz pavlaku, suho meso ili drugi neki prilog, sigurni smo da će se svima dopasti.
Sastojci:
14 ravnih kašika brašna
jaje
čaša jogurta
malo soli
pola kesice praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
Sipati u posudu brašno, prašak za pecivo i malo soli (ako imate malo više vremena, najbolje je sve zajedno prosijati), pa sve izmiješati. Umutiti jaje, dodati u brašno, pa dodati i jogurt i dobro izmiješati viljuškom.
Sjećanje na 9 Sarajlija koji su ubijeni jer su došli na dženazu: 32 godine od strašnog zločina
Trending
Sjećanje na 9 Sarajlija koji su ubijeni jer su došli na dženazu: 32 godine od strašnog zločina
Sipati ulje u manju šerpicu ili dublju tavu, otprilike jedan cm visine, dobro zagrijati, vaditi kašikom uštipke i pržiti sa svake strane da lijepo porumene. Služiti sa sirom – ko voli može i malo šunke ili suhog mesa, uz čaj ili bijelu kafu,piše Radiosarajevo