Hrana i piće

Izlivena PITA SA MESOM BEZ KORA i razvlačenja – Bolja i od BUREKA, a gotova za tili čas

Svi će vam tražiti recept za ovu pitu

Kada poželite nešto ukusno, a nemate vremena za komplikovanu pripremu, ova izlivena pita sa mesom savršen je izbor. Bez potrebnog razvačenja kora, jednostavno se priprema i donosi bogatstvo ukusa koje će zadovoljiti sve članove porodice.Sastojci:

– 300 g mlevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 13 kašika brašna
– 3 jajeta
– 1 kesica praška za pecivo
– 1 čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
– 1/2 čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
– So, biber, suvi biljni začin po želji

Priprema:Prvo, očistite crni luk i sitno ga iseckajte, zatim ga prodinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Kada se luk omekša, dodajte mleveno meso i nastavite dinstanje dok meso ne pobeli. Začinite po želji, a zatim ostavite da se prohladi.

Izlivena pita sa mesom
Izlivena pita sa mesom / Izvor: Youtube printscreen/Adrijana Nikolic
U međuvremenu, u velikoj činiji razbijte tri jajeta i dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kada se meso prohladi, dodajte ga u smesu i sve varjačom dobro sjedinite.

Podmažite pleh uljem i pospite ga brašnom, zatim ulijte pripremljenu smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, ili dok pita ne dobije zlatnu boju.

Kada je gotova, izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Ova pita je savršena topla, ali i hladna, što je čini idealnim obrokom za svaku priliku.

Uživajte u neodoljivoj izlivnoj piti sa mesom koja će zadovoljiti vaša čula i ostaviti vas u potrazi za još jednim komadom!,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh