Hrana i piće

Otkrijte trik: Recept za savršeno hrskavu pohovanu piletinu bez prženja na ulju

Ako ste u potrazi za ukusnim, ali zdravijim načinom pripreme pohovane piletine, imamo savršen trik za vas. Ovaj jednostavni recept omogućava vam da uživate u hrskavoj pohovanoj piletini bez prženja na ulju, čineći je tako lakšom za probavu i manje kaloričnom.

U nastavku saznajte kako pripremiti piletinu koja će oduševiti vaše nepce, a pritom zadržati nutritivne vrijednosti. Uživajte u savršenom okusu i teksturi s minimalnim trudom.

Priprema

Piletinu pripremite kao za pohovanje, kao što to inače radite, posložite je u prethodno malo nauljen pleh pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

Stavite da se peče u rerni oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stepeni.

Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.
Dodatni savjeti

Ako pripremate pohovane batake, tada ih pecite na malo laganijoj vatri duže vremena kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju.

Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog valjanja mesa u brašno, jaja i prezlu, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohovati.

Na primjer, nakon što se stavi u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice.

Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo, prenosi Radiosarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh