Hrana i piće

Najveće greške prilikom prženja hrane: Na šta trebate paziti

Pržena hrana nije preporučljiva zbog nezdravih sastojaka a mnogi često griješe prilikom pripreme prženja što utječe na kvalitetu svakog jela.

Prilikom pripreme prženih jela jedna od grešaka je nedovoljno zagrijavanje ulja, a zatim i pretrpavanje tave ili friteze u kojoj pržite hranu. Desarae Legros na svom TikToku podijelila je sve potrebne savjete za pravilno pečenje svakog jela, a mnogi njeni pratitelji napisali su da su savjeti izuzetno korisni.

Kada u tavu ili fritezu ubacite više namirnica odjednom temperatura ulja će se automatski sniziti, a toplota će biti neravnomjerno raspoređena. To će dovesti do toga da neki dijelovi jela ostanu sirovi, dok drugi mogu lako zagoriti.

Kako bi se spriječilo neravnomjerno prženje, potrebno je hranu pržiti u više tura. Na taj način hrana će biti ravnomjerno raspoređena i mnogo ukusnija, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh