PODLOGA:
150 g keksa piškota
200 ml mlijeka
GANACHE:
300 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
100 gr Nutele
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
500 gr Mascarpone sira
100 g šećera u prahu
2 žlice ekstrata od vanilije
Subscribe to Sve za zenu!
Get updates on the latest posts and more from Sve za zenu straight to your inbox.
Website
Your Email…
Subscribe
PRIPREMA GANACHEA
1. U zdjelu dodajte nasjeckanu čokoladu za kuhanje, Nutellu i vrhnje za šlag.
2. Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari, te ostavite da se prohladi.
PRIPREMA KREME
1. U zdjelu dodajte vrhnje za šlag, te ga izradite da se malo učvrsti.
2. Zatim dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, te sve sjedinite.
3. Smjesu nemojte premutiti.
SLAGANJE
1. Piškote umačite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 20 x 27 cm.
2. Pola kreme rasporedite u kalupu.
3. Zatim prelijte i rasporedite pola ganachea.
4. Kolač stavite u zamrzivač na 1 sat da se ganache stegne.
5. Na ohlađen ganache rasporedite preostalu kremu.
6. Zatim prelijte i rasporedite preostali ganache. ( Ukoliko se previše stegnuo, kratko ga stavite u mikrovalnu.)
7. Kolač stavite u frižider da tamo prenoći i stegne se,piše Svezazenu