Hrana i piće

Raspucanci s pistacijom

Osim klasičnih, čokoladnih, ali i onih s limunom, raspucance možete napraviti i s pistacijom – evo recepta koji je podijelila naša čitateljica.

Sastojci
370 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
80 gmljevenih pistacija
1limun
100 gmaslaca
100 gbijele čokolade
2jaja
120 gšećera
zelena prehrambena boja (po želji)
šećer kristal i šećer u prahu
Priprema
1
Izmiksajte jaja sa šećerom
U posudi izmiksajte jaja sa šećerom te dodajte limunov sok i koricu – nastaviti miksati.

2
Dodajte čokoladu i maslac
Otopite bijelu čokoladu i maslac i dodajte u smjesu te miksati par minuta. Po želji dodajte žličicu zelene boje.

3
Dodajte suhe sastojke
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i postepeno dodajte u smjesu i miksajte. Tijesto ohladite u hladnjaku na 4-5 sati, najbolje preko noći.

4
Formirajte raspucance
Napravite kuglice po 20 grama, uvaljajte ih prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i složite na pleh, s malo većim razmakom između svakog,piše Index

5
Ispecite
Pecite ih na 180 stupnjeva 9 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh