Sastojci
370 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
80 gmljevenih pistacija
1limun
100 gmaslaca
100 gbijele čokolade
2jaja
120 gšećera
zelena prehrambena boja (po želji)
šećer kristal i šećer u prahu
Priprema
1
Izmiksajte jaja sa šećerom
U posudi izmiksajte jaja sa šećerom te dodajte limunov sok i koricu – nastaviti miksati.
2
Dodajte čokoladu i maslac
Otopite bijelu čokoladu i maslac i dodajte u smjesu te miksati par minuta. Po želji dodajte žličicu zelene boje.
3
Dodajte suhe sastojke
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i postepeno dodajte u smjesu i miksajte. Tijesto ohladite u hladnjaku na 4-5 sati, najbolje preko noći.
4
Formirajte raspucance
Napravite kuglice po 20 grama, uvaljajte ih prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i složite na pleh, s malo većim razmakom između svakog,piše Index
5
Ispecite
Pecite ih na 180 stupnjeva 9 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.