Bogate okusima cimeta, oraščića i vanilije, one su jednostavne za pripremu i pružaju užitak u svakom zalogaju.
Savršen spoj sočnih jabuka i toplog maslaca s prahom začina, ovaj desert će vas osvojiti svojom jednostavnošću i okusima koji podsjećaju na hladne, zimske večeri.
Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda, orašaste plodove ili čak kao ukusan dodatak vašoj jutarnjoj zobenoj kaši – bez obzira na priliku, ove pečene jabuke bit će pravi hit!
Sastojci:
5 jabuka,
0,25 čaša maslaca,
0,25 čaša smeđeg šećera,
0,25 šoljica šećera,
1 kašićica cimeta,
0,25 kašika muškatnog oraščića,
1 kašika ekstrakta vanilije,
sok od limuna
Priprema:
Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile).
Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac. Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, te sve dobro promiješajte.
Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.
Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same, piše 24sata.