Hrana i piće

Trikovi za kremastiju i svježiju rusku salatu

​Gotovo da nema kuće u kojoj se na prazničnoj trpezi ne nalazi ruska salata čiji su osnovni sastojci : krompir, šargarepa, grašak, kiseli krastavci, jaja, senf i majonez.

Međutim u nekim receptima dodaje se još jedna namirnica koja daje “šmek” omiljenoj salati, a to je pavlaka.

Naime, trik je u tome da pored osnovnih sastojaka dodate bar dvije kašike pavlake koja će

salatu održavati kremastom.

Ovaj trik pomaže i da salata duže ostane bez žute korice.

Osim toga postoji još nekoliko trikova za ukusniju rusku salatu.

Recimo korisno je povrće naseckajti odmah nakon kuvanja jer će tako upiti manje vode, a krompir kuvajte u ljusci oko pola sata do 45 minuta.

Vodu u kojoj kuvate povrće unaprijed posolite, a tokom pripreme salate sve kockice bi trebalo da budu što sitnije,pišu Nezavisne

Kada se već pripremi, veoma je važno da rusku salatu, odmah nakon obroka vratite u frižider, a pripremljenu salatu je najbolje potrošiti u roku od tri dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh