Hrana i piće

Recept za piletinu i rižu iz rerne koji mnogi vole

Za ovaj recept piletinu treba prvo začiniti solju i biberom, a zatim je kratko pržiti na ugrijanom ulju.

Pržite komade dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.

Kada piletina porumeni, izvadite je iz tave, a u istoj posudi propržite sitno nasjeckane luk i bijeli luk. Posolite povrće i dodajte mrkvu isječenu na kockice, kao i papriku. Sve dinstajte desetak minuta, dok povrće omekša.

U vatrostalnu tepsiju sipajte sirovu rižu. Preko riže poredajte isprženu piletinu i dinstano povrće. Sastojke prelijte vodom ili temeljcem, dovoljno da tečnost prekrije sve.

Tepsiju stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta, dok riža ne upije tečnost. Po završetku, jelo pospite svježim peršunom,prenose Vijesti

Ovaj način pripreme riže daje jelu poseban ukus i teksturu, drugačiju od klasičnog rižota, piše stranica “Mamin ručak”.

Sastojci:

700 g pilećih bataka i karabataka
2 glavice crnog luka
2 čehna bijelog luka
2 mrkve
1 crvena paprika
300 g riže
peršun
sol i biber
maslinovo ulje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh