Hrana i piće

Trik za savršenu rižu: Potrebno je da uradite samo jednu stvar

Riža je, pored krompira, vjerovatno omiljeni prilog u kuhinjama širom sveta. No, ma koliko se činilo jednostavno, nekada nije lako skuhati rižu tako da bude lagana, pahuljasta i da se ne lijepi. Ipak, za to postoji jedan trik, koji otkrivamo u nastavku.

Riža - Dnevnik.hr

Kuharica Sadia Sami je nedavno podijelila odličan metoda na TikTok-u za pripremu „savršene“ riže . Prema njenim riječima, tajna leži u jednostavnom koraku prije kuhanja.

Ovaj korak se smatra ključnim za održavanje riže prozračnom i mekanom.

„Prvo, operite rižu najmanje tri puta, a zatim ostavite da odstoji najmanje 30 minuta prije kuhanja. Prokuhajte vodu u velikoj šerpi, dodajte malo soli i ocijeđene riže. Čim voda počne da ključa, kuhajte je tačno pet minuta. Zatim ocijedite rižu, kaže Express,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
✖
Na vrh