KORE X2:
4 jajeta
4 kašika šećera
4 kašika brašna
FIL I
400 ml mlijeka
5 kašika šećera
4 kašike gustina
250 g margarina
150 g prah šećera
200 g čokolade za kuhanje
FIL II:
250 g mljevenih oraha
100 ml vrelog mlijeka
Priprema:
Kora: Odvojiti žumanca od belanaca pa bjelanca sa šećerom umutiti u čvrst snijeg zatim dodati jedno po jedno žumance i umutiti. Na kraju dodati brašno i orahe pa sve lagano sjediniti varjačom. Smjesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na mokru krpu pa pomoću krpe uviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Na isti način pripremiti i drugu koru.
Fil I: odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti gustin, ostatak staviti sa šećerom da provri pa u provrelo dodati razmućenu smjesu i kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti pjenasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohladjen filom, zatim dodati čokoladu otopljenu na pari i sve dobro sjediniti.
Fil II: orahe preliti sa vrelim mlijekom, dobro izmješati i ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa prvim filom. Kore premazati sa filom pa opet uviti u rolate. Od jednog rolata formirati stablo, a drugi rolat isjeći na 2 ili 3 dela pa formirati grane. Tortu ukrasiti po želji,piše Novi.