Hrana i piće

Ide uz sve! Recept za domaće kiselo mlijeko

Iako nije problem otići do prodavnice po kiselo mlijeko, domaće, pa makar i ono od kupovnog mlijeka je ipak, bolje i svakako ljepše za serviranje, a i ide baš uz sve.
A recept je vrlo jednostavan.

Mlijeko - nezavisne

SASTOJCI

2 l mljeka
1 čaša kisele pavlake
PRIPREMA

Mlijeko, najbolje ako je domaće, ali ako nema, može i ovo iz prodavnice, skuhati i ostaviti da se prohladi. Od skuhanog mlijeka odvojiti 1 dl u posudu i kada se prohladi, umiješati s kiselom pavlakom tako da ne bude grudvica.

Kada se prohladi sve ono mlijeko koje je kuhano i to na temperaturu da u njega bez problema možete da stavite prst, dodati mu razmućenu pavlaku i lijepo promiješati.

Sipati u posudu (možete koristiti zemljane činijice, zemljanu posudu, ali ne mari i ako je u pitanju porcelan – duže zadržava toplotu i sporije se hladi). Posude utopliti bilo da neku veću posudu obložite krpama, pokrijete i uvijete u krpu, prekrivač,prenosi Aura

Ostavite na toplom mjestu oko šest sati da se polako hladi. Prohladite u frižideru i uživajte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh