Kora
5 komada jaja
5 kasike šećera
5 kašike brašna
2 kašike kakaa
Sirup
300 g šećera
250 g vode
Fil
1 l mlijeka
16 kasike brasna
16 kašike sećera
3 kesice vanilinog šećera
250 g margarina
1 flašica limunovog ekstrakta
Glazura
100 g čokolade
malo ulja
malo mlijeka
Umutiti patispanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peći oko deset minuta.
Za sirup staviti šećer i vodu da provri, malo ukuhati i preliti preko hladnog patispanja.
Fil: Od litre mlijeka oduzeti malo i razbiti brašno, a ostatak staviti sa šećerom da provri. Umiješati brašno i skuvati krem, pa staviti 3 vanilice i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa limunovim ekstraktom ili korom od limuna i sjediniti sa hladnim kremom.Dobro umutiti i premazati patispanj,prenosi Aura
Za glazuru otopiti čokoladu, malo mlijeka i malo ulja i premazati preko fila.
Dobro ohladiti i iseći na kocke.