Hrana i piće

RECEPT: Ovim je pizza muffinima stvarno teško odoljeti!

Kako pojesti samo jedan? Teško, jer ovim je pizza muffinima stvarno teško odoljeti! Odlični su za druženja i rođendanske proslave, da ih ponesete na piknik, ukradete na posao (točno tako, ukradete jer nema šanse da vam i jedan ostane viška).

Pizza muffin - Zadovoljna.hr

Kad spojite dva omiljena zalogaja u jedan, dobijete pizza muffine. Već su vam na sami spomen zamirisali, priznajte! Jednostavno, brzo, dekorativno, neodoljivo, tako bismo nazvali ovo slano zadovoljstvo koje možete začas napraviti baš svaki dan, a posebno za dječje (i ne samo dječje) rođendane i druženja s obitelji i prijateljima. Umijesite tijesto, napravite nadjev, upalite pećnicu, svi će vam biti zahvalni! I svakako u nadjev uključite svoje omiljene dodatke, piše Zadovoljna.

Sastojci:

Za tijesto:
300 g glatkog brašna
180 ml mlake vode
1 vrećica suhog kvasca (+ malo toplog mlijeka, žličica šećera i žličica brašna za dizanje kvasca)
pola žličice soli
2 žlice maslinova ulja

Za nadjev:
200 g sitno sjeckane ili pasirane rajčice
250 g cherry rajčica
4-5 šampinjona
250 g mozzarelle
50 g ribanog parmezana
12 listova svježeg bosiljka
1 žličica origana
prstohvat soli
1 žlica maslinova ulja
*po želji dodajte i malo pršuta, pileće salame ili pureće šunke

Priprema:

1. U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pa prelijte s malo toplog mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

2. U drugu zdjelu prosijte brašno, dodajte sol pa dobro promiješajte, potom dodajte maslinovo ulje, uzdigli kvasac i mlaku vodu pa umijesite glatko, podatno tijesto (pri miješenju si pomažite dodavanje brašna). Umiješeno tijesto formirajte u kuglu, stavite u dublju zdjelu, premažite tijesto maslinovim uljem pa prekrijte posudu i ostavite da se tijesto diže najmanje 30 minuta.

3. Pripremite nadjev: u manjoj posudi izmiješajte sjeckanu ili pasiranu rajčicu s maslinovim uljem, solju i origanom. Mozzarellu ocijedite i natrgajte na manje komadiće (držite je na sobnoj tempareturi), šampinjone narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prepolovite.

4. Uzdiglo tijesto izručite na pobrašnjenju površinu, razvaljajte pa čašom ili okruglim izrezivačem promjera 7 cm izrežite 12 krugova.

5. Utisnite tijesto u kalup za muffine koji ste premazali maslinovim uljem pa nadjenite umakom od rajčice, dodajte mozzarellu, malo ribanog parmezana, složite gore nekoliko ploškica šampinjona i na kraju dodajte 2-3 polovice cherry rajčica.

6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite između 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se muffini ohlade u kalupu pa ih izvadite i dodatno nadjenite svježim cherry rajčicama i svježim listovima bosiljka pa poslužite toplo.

To što nemate kalup za muffine ne predstavlja nikakvu prepreku za uživanje u poznatim pizza okusima, umijesite pa razvaljajte tijesto, nadjenite ga i zarolajte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh