Sastojci:
750 g janjećeg mesa,
1 kg mladog crnog luka,
250 g mladog bijelog luka,
100 ml ulja,
1 jaje,
1 čaša kiselog mlijeka,
1 kašika brašna,
1 kašičica mljevene paprika,
peršunov list,
mljeveni biber, so.
Priprema:
Meso operate, izrežite na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodjte očišćen, opran i na komade duge 2 centimetra isječen crni i bijeli luk pa sve prelijte uljem.
Stavite šerpu na šporet, poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Pazite da jelo ne zagori. Povremeno dolijte malo vode.
Kašiku brašna razmutite u malo vode, dodajte kašičicu mljevene paprike i sipajte u jelo. Zatim jelo posolite po ukusu i dodajte malo bibera.
Prelijte mješavinom jaja i mlijeka, pospite sjeckanim peršunovim listom i zapecite u zagrijanoj rerni da se uhvati korica, piše “Avaz.ba“.