Sastojci:
800 g pilećih prsa,
100 g feta sira,
so, biber,
malo svježeg bosiljka i majčine dušice,
kašičica mljevene crvene paprika,
4 kašike maslinovog ulja,
2 manje tikvice,
limunov sok,
listići svježe metvice.
Priprema:
Pileća prsa zarežite nožem po sredini da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice ili ga izdobite viljuškom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom te dobivenom smjesom napunite džepiće. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.
Izvana meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja odreske nekoliko minuta prepržite s obje strane,piše Kuharica
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta.
Tikvice tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste pokapali limunovim sokom i pospite sjeckanim listićima metvice.