POTREBNO
1 pakovanje gotovih tankih kora za savijače
800 g višanja bez koštica (ili dvije tegle kompota)
250 g mljevenog pettit beure keksa (ili plazma keksa)
150 g šećera
200 ml ulja
100 ml mineralne vode
PRIPREMA:
Ako su kore tanke, za jednu savijaču uzmite 4 lista. Između svakog lista premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Onu zadnju ne premazujte. Po njoj rasporedite višnje, preko višanja posipajte ravnomjerno 4-5 kašike keksa i isto tako šećera. Rubove kora savijte prema unutra, pa zarolajte sve skupa u savijaču.
Isto napravite sa preostalim korama i sve dok imate višanja.
Savijače složite u lim na papir za pečenje. Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180C 30 minuta. Savijača sa višnjama i keksom je gotova kad lijepo porumeni i postane hrskava sa svih strana.
Narežite, posipajte šećerom u prahu i poslužite,piše Aura