SASTOJCI:
– oko 300 grama petit keksa
– 500 grama mascarpone sira
– 500 ml vrhnja za šlag
– 200 grama bijele čokolade
– 200 grama kokosa
– malo mlijeka za umakanje
PRIPREMA:
1. Kekse umačite u mlijeko i složite na pladanj s obručem (20 X 28 cm). Možete ih slagati i u lim za pečenje.
2. U posudu dodajte mascarpone sir i istopljenu bijelu čokoladu koju ste prohladili. Izradite mikserom.
3. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali nemojte ga premutiti. Čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada ju okrenete, dovoljno ste miksali.
4. Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte.
5. Dodajte kokos i sve sjedinite.
6. Pola kreme rasporedite preko keksa.
7. Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme.
8. Preostalu kremu rasporedite preko keksa.
9. Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći da keksi omekšaju i sastojci se spoje,piše Aura