Hrana i piće

Kako napraviti domaću vegetu

Napravite sebi kućni, zdravi začin koji kasnije možete dodavati jelima.

No image - Haber.ba

Potrebno:
Oko 1 kg celera
1/2 kg korijena peršina
4-5 glavica crvenog luka
oko 1 kg mrkve
3-4 kelerabice manje ili dvije veće.
Jedan struk lista peršuna, može i celera. Ja koristim i par listova kelerabe, ako je mlada.
1 kg krupne soli. Sve izribati na multipraktiku, staviti sol, ali malo ostaviti da se sipa na vrh teglice. Pustiti da promiješani odstoji pola sata, malo stisnuti da se ocijedi, ne previše i stavljati u teglice do vrha. Na vrh još malo posipati sol. Kod korištenja oprezno da jelo ne bude preslano. Eto. Najveći posao je guliti. Probajte, meni je super.

domaća vegeta- aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh