Hrana i piće

Za vaš današnji ručak- kentaki pile

Za 4 osobe potrebno je: 1 pile, 150 grama tvrdog sira, 2 kašike prezli, pola margarina, 1 kašika mješavine začina, ulje, so i mljeveni crni biber

Pile nožem i kuharskim makazama isiječemo na parčad. U veći sud stavimo kašiku mješavine začina, prezle, tvrdog sira i promiješamo. Parčad piletine uvaljamo u rastopljeni margarin, pa u smjesu za pohovanje. Nauljimo keramičku tepsiju u koju redamo meso i pečemo u rerni 50 minuta na 200 C.,piše Aura

U međuvremenu, prethodno oljušteni krompir, siječemo na jako tanke listove, pa na tanku duguljastu parčad. Stavimo na vatru tavu sa uljem da se zagrije i pržimo. Isjećeni krompir stavimo u zdjelu za serviranje koju ukrasimo listovima zelene salate. Zatim vadimo tepsiju iz rerne i Kentaki pile prebacimo u zdjelu za serviranje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh