Hrana i piće

Savršen jesenji desert: Pohovane jabuke s cimetom, gotove za 15 minuta

Neće vam trebati previše vremena da realizujete ovaj sjajan recept i uživate u ukusu

Potrebno je:

1 jaje
2 jabuke
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
cimet
prašak za pecivo
malo ulja
brašno
voda
Priprema:

Brašnu dodajte šećer, prašak za pecivo , so i dobro izmiješajte. Smjesi dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu poput smjese za palačinke. Ostavite da odstoji 20-tak minuta, pišu vijesti.me.

Jabuke operite, ogulite i izrežite na što tanje krugove. Jabuke umočite u smjesu i pržite ih u dobro zagrijanom ulju.

Kada dobiju zlatnu boju izvadite ih i stavite na papirni ubrus kako bi upile višak masnoće.

Pospite ih šećerom u prahu ili cimetom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh